fbpx

om oss

Founders Loft skapades 2019 men vår historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1999 då föreningen Framtidens Företag skapades på initiativ av Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

År 2000 blev vi en fristående inkubator för att stötta entreprenörer och företag i deras utveckling, vilket fortfarande är kärnan i det vi gör varje dag.

Vi har nu över 20 års erfarenhet av affärsutveckling och fler än 145 bolag har startat sin resa i samarbete med oss.

Vi vet att bygga bolag inte görs utifrån ett ramverk – alla människor är olika och alla affärsidéer har olika behov, därför sätter vi oss ner gemensamt för att komma fram till vad som passar just dig och ditt bolag bäst. Vi tror nämligen att hållbara entreprenörer skapar hållbara företag.

Vi ser oss som en familj och likt föräldrar så är vi lika stolta över alla entreprenörer som startat sina bolag tillsammans med oss, vi har till och med fått “barnbarn” då nya företag har startats av entreprenörer som lärde känna varandra hos oss. 

 

tillsammans mot framgång

Här träffar och arbetar du på samma plats som likasinnade människor. I vårt co-working community möts entreprenörer som följer sin dröm och bygger sina bolag.

antal bolag vi coachat sedan start

Aktiva bolag i inkubatorn

Kvinnliga/Manliga entreprenörer i våra bolag

Aktiva alumnibolag

finansiär

Vi är en del av innovationssystemet i Västra Götaland och delfinansieras av Västra Götalandsregionen. 

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen är vår främsta finansiär. Genom att stimulera nyföretagande och förbättra förutsättningarna för utveckling av befintligt näringsliv arbetar Västra Götalandsregionen för att stärka ett ekonomiskt nyskapande i Västra Götaland. Nyckelord är kompetensförsörjning, förnyelse och tillgänglighet.

Vinnova

Vinnova är Sveriges Innovationsmyndighet och har utsett Founders Loft till en excellensinkubator. Med detta kommer at vi på inkubatorn har förmånen att kunna ge verifieringsmedel till våra mest kunskapsintensiva tillväxtföretag. För att ansöka om verifieringsmedel hos oss behöver ert startup ha: 

  • unik kunskap som ger ett tidsförsprång på marknaden
  • ett erbjudande med nyhetsvärde inom den marknad man vänder sig till
  • skalbar affärsmodell som kan ge internationell tillväxt.

samarbetspartners

Göteborgs Universitet är ett av de största universiteten i Nordeuropa med ca 50 000 studenter och mer än 5 000 anställda. Samarbetet med Chalmers, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, övriga samhället och näringslivet har stadigt fördjupats under senare år, liksom de internationella kontakterna och samverkansprojekten.

TJIVA - Tjänsteinnovationsacceleratorn

TJIVA är den första acceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, som helt fokuserar på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill öka tjänsteinnehållet i sina produkter. Partners bakom acceleratorn består av tre aktörer som alla bidrar med relevant och värdefull kompetens:

• Johanneberg Science Park har ett stort nätverk av företag i regionen samt en gedigen erfarenhet av innovations- och projektledning.

• Founders Loft är en av Vinnova utsedda excellensinkubatorer och arbetar med tjänsteinnovation som fokusområde sedan 2010.

• RISE Research Institutes of Sweden bedriver forskning inom innovationsförmåga och tjänsteinnovation för att stödja kunder och partners.

VINK - Västsvenska inkubatorer

I projektet VINK samverkar åtta västsvenska inkubatorer för att genomföra ett kvalitetshöjande program, med syfte att skapa bättre förutsättningar för inkubatorerna att arbeta tillsammans, att arbeta effektivare, att prestera bättre resultat och kommunicera dessa, så att de gemensamt når en bättre output av sitt arbete och når ut till en större massa i en global räckvidd.

Advokatfirman Glimstedt

Founders Loft samarbetar med Advokatfirman Glimstedt som är specialister inom affärsjuridik. Vi är glada och stolta att kunna ge våra startups tillgång till Sveriges vassaste jurister.

SEB utsågs till ”Årets småföretagarbank 2013”. Det ska vara enkelt att driva eget! Det här för andra året i rad. De har ett stort engagemang för småföretagare och brinner för hållbar tillväxt för samhälle såväl som småföretagare. ”Att hjälpa individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom att erbjuda god rådgivning och finansiella medel.” 

SISP

Vi är även medlemmar i branschföreningen för Swedish Incubators & Science Parks – SISP. SISPs 65 medlemmar driver närmare 80 innovationsmiljöer över hela Sverige som tillsammans har över 5000 företag med cirka 72 000 sysselsatta.

GOMO Group

GOMO Group är en digital marknadsföringsbyrå med fokus på B2B marknadsföring. Våra startups får ta del av expertis inom områden så som marknadsanalyser, SEO, marknadsstrategier mm.

välkommen

Allt börjar med ett hej! Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller är nyfiken på hur du och din idé kan växa genom att bli en del av vår inkubator.