top of page
Skribentens bildMelisha Linnell

CTO på SmartCraft: Vi har gjort gedigna besparingar med Cloud Familys lösningar för AWS-användande



Som den ledande nordiska leverantören av molnbaserade (SaaS) lösningar för hantverkare och byggbranschen, har SmartCraft-koncernen kontor i Norge, Sverige, Finland och Storbritannien. Vi satte oss ner med Christian Saleki som är CTO för att höra om varför SmartCraft valt att arbeta med Cloud Family gällande sina AWS-lösningar.


När Christian började på SmartCraft för tre år sedan ville han kolla närmare på COGS. (som står för Cost of Goods Sold, och som representerar de kostnader som är direkt relaterade till produktionen av produkten.)

”COGS var en ständigt ökande kostnad och vi behövde genomföra en del intiativ för att få bättre kontroll för kostnadsutvecklingen över tid. Vi har många kunder som genererar mer och mer data. Databaser växer fort med många nya användare! Vi har nu med Cloud Family uppnått en gedigen besparing.”


"Databaser växer fort med många nya användare! Vi har nu med Cloud Family uppnått en gedigen besparing.”


Med växande kundkrets och ökad data springer kostnaderna snabbt iväg och efter ett bra första möte med Cloud Family beslutade sig Christian sig för att använda deras lösning.

”Jag gillar att hitta långsiktiga relationer och jag kände att; här har vi en bra match! - detta kan vi bygga vidare på, säger Christian.

”Det finns en ambition från Cloud Family att göra gott för oss och vi har samma ambition tillbaka. Det är därför jag gärna pratar om vårt samarbete och lyfta det. Jag tycker att Cloud Family har gjort ett fantastiskt jobb så här långt och stöttat oss i det vi behöver.”

Cloud Familys lösning har också visat sig ge ringar på vattnet och en positiv effekt på andra områden, förutom den rena kostnadsbesparingen.


"Vi hjälper teamet att bygga sunda och strömlinjeformade produkter som levererar maximalt för användning. Lite som en bil som man får fixa så att den inte drar lika mycket bensin trots att den levererar mer hästkrafter”


”Då ingenjörerna är väldigt fokuserade på att bygga på vår mjukvara kan det lätt bli att man glömmer bort hur våra implementationer kan påverka COGS både positivt och negativt. Genom att lyfta tillbaka kostnadsaspekten till teamet som en del av deras ansvar att underhålla och se efter så hjälper vi teamet att bygga sunda och strömlinjeformade produkter som levererar maximalt för användning. Lite som en bil som man får fixa så att den inte drar lika mycket bensin trots att den levererar mer hästkrafter”

Vårt motto är 'Good enough är inte längre good enough' och en del av kvalitetsarbetet leder direkt till kostnadsreduktioner.Att jobba med Cloud Family ger oss hjälp med att hitta smarta och riskfria alternativ i tillägg till våra interna initiativ.

Vi fortsätter ha fokus på att bygga fantastiska applikationer för våra användare och uppskattar alla bra verktyg för att ha ögonen på rätt saker.”

Bygglet, som är en del av SmartCraft var Cloud Familys första kund och kunde därigenom rekommenderas till CTOn Christian Saleki. Efter mötet mellan Cloud Family och Christian, så inkluderades också SmartCrafts finska bolag. Efter det tillkom Coredination och idag är det sagt att alla bolag i koncernen ska sänka kostnaderna med hjälp av Cloud Familys lösning. Totalt har alltså SmartCraft sparat 8% av sina AWS kostnader genom att använda Cloud Family.


Om SmartCraft

SmartCraft är den ledande nordiska leverantören av molnbaserade (SaaS) lösningar för hantverkare och byggbranschen. Koncernen har kontor i Norge, Sverige, Finland och Storbritannien.

Sedan 2021 är SmartCraft noterat på Euronext Oslo under tickern SMCRT. För mer information om aktien, se Investor Relations.

SmartCraft täcker ett brett spektrum av områden inom byggbranschen med sina lösningar. Djup kunskap om de nischer de är verksamma inom och skräddarsydda lösningar för att möta byggföretagens och hantverkarnas behov har varit centrala för fokuset. SmartCrafts företag erbjuder marknadsledande SaaS-lösningar och deras medarbetare samlar på sig över 1000 års erfarenhet.


Om Christian Saleki

CTO på SmartCraft ASA sedan juni 2021

Christian Saleki (f. 1980) har omfattande erfarenhet och kunskap inom produktutveckling och att bygga långsiktiga mjukvarustrategier som säkerställer ett kontinuerligt värdeskapande för kunder och marknader. Innan SmartCraft arbetade Christian som CTO och CVO på OPEN där han hjälpte företaget att växa från 80 till 8000 kunder under en period av 12 år genom att leverera intuitiv och väl designad mjukvara. Under sin tid på OPEN ledde han en stor R&D-organisation med personer fördelade över fyra länder.

Även om mjukvara är hans största passion försöker Christian läsa så många böcker som möjligt på sin fritid. Huvudintressen inkluderar ledarskap, skalbar mjukvara och hur man bygger högpresterande team.

Christian har en civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola samt en masterexamen i internationell ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Sedan 2010 är han även medlem i Mensa.


Om Cloud Family AB

Teamet bakom Cloud Family utvecklade tidigare en tjänst för streaming av mobilspel, vilket gjorde att de använde AWS tjänster och upptäckte att de skulle kunna utveckla en lösning som gjorde det möjligt att flera företag kunde dela på kostnader utifrån sitt användande av tjänsterna. Efter att ha diskuterat detta med AWS insåg teamet att de hade en ny affärsidé och Cloud Family AB föddes - som en partner till Amazon Web Services.

Cloud Familys tjänst med fastprisåtagande möjliggör rabatter till kunderna, tack vare Cloud Familys AI/ML baserade platform.

Cloud Family AB är en del av Founders Loft inkubator, beläget i centrala Göteborg. Founders Loft inkuberar och accelererar impact-drivna techföretag, innovativa hållbara lösningar och innovationer inom DeepTech.


För mer information, vänligen kontakta:

Jonatan Redvik, VD

Telefon: 0709 - 11 33 34

Comments


bottom of page