top of page
Skribentens bildMelisha Linnell

Meela uppdatering: Lyckad investeringsrunda och grundare intervjuas i press om innovationen som matchar dig till rätt terapeut



Efter den lyckade såddrundan som avslutades i somras då startupen Meela tog in hela 30 miljoner kronor och intervjuades i bla. Impact Loop och Breakit har grundarna fortsatt att uppmärksammas i media, nu senast i Lokalt i Dalarna och Psykologitidningen.


Medgrundaren Natali Suo intervjuades nu i söndags i en artikel i Lokalt i Dalarna där hon diskuterade Meelas initiativ att inkludera terapi i det svenska friskvårdsbidraget!


"Det är fantastiskt att vi har ett friskvårdsbidrag, men tyvärr kan man inte använda det för förebyggande åtgärder som terapi," citeras Natali Suo.


För att driva frågan framåt har Meela startat en namninsamling för att uppmuntra denna förändring och initativet har hittills samlat in 3145 namn.



Meelas VD och medgrundare, Tiffany Boswell, medverkade i slutet av augusti i Svenska Psykologförbundets tidning, Psykologtidningen, där hon diskuterar framtiden för inkluderande terapi.

Tiffany förklarar hur Meelas unika matchningsalgoritm främjar kulturell inkludering och stärker relationen mellan klient och terapeut.


"Forskning visar att hälften av alla terapiklienter slutar före tredje sessionen på grund av en dålig matchning mellan klient och terapeut. Att matcha icke-binära klienter med icke-binära terapeuter, till exempel, hjälper dem att känna sig genuint förstådda och ökar den psykologiska tryggheten." citeras hon.


Om Meela


Meela är ett Founders Loft alumniföretag och har utvecklat en teknisk lösning och plattform som matchar patienter till psykologer, psykoterapeuter och terapimetoder.


Meela grundades 2021 av Natali Suo och Tiffany Boswell. Tiffany kommer från en psykoterapeutfamilj och hoppade av sina psykologstudier för att bygga Meela. Natali är serieentreprenör och har sedan tidigare grundat Stressgäris.


Grundarduon delar kärleken för psykologi, forskning och problemlösning, och båda tror (stenhårt) på kraften av terapi - som det bästa verktyget för personlig utveckling.




Comments


bottom of page