top of page
Skribentens bildMelisha Linnell

Zebraföretaget Recreatio, skapar hållbart arbetsliv med naturen som verktyg!

🦓 Zebra Impact Academy är en ny spännande accelerator med syfte att skapa bättre förutsättningar för företag och entreprenörer med samhällsförändring som starkaste drivkraft. Lyssna till Johan Norrfjärd som berättar om sitt företagande i Zebra-företaget Recreatio som var med i Zebra Impact Academy under våren 2024.




Recreatio AB Recreatio AB stöttar i verksamheter att skapa ett hållbart arbetsliv och hjälper människor att växa med naturen som verktyg. För ett hållbart samhälle krävs hållbara organisationer och institutioner, och de byggs av människor som reflekterar och tänker långsiktigt – eller hållbart om man så vill.

Det är Recreatios vision. Många verksamheter upplever idag ett skav i förväntningar. Gränser mellan arbete och privatliv suddas ut och ledarskap ersätts av självledarskap. Digitalisering och hybrida arbetsplatser ger möjligheter men ställer nya krav på ledning och styrning, organisation och samarbete.


Recreatio AB gör företagsanpassade program och utbildningar, föreläsningar, ledningsgruppsutveckling och individuell coaching och rådgivning till beslutsfattare. Med naturen som lärplattform. Ledstjärnorna frihet, tillit och glädje finns med i varje uppdrag och är grunden för utveckling tillsammans med Recreatio.


Johan Norrfjärd driver Recreatio sedan 5 år tillbaka. Han har en bakgrund inom HR och flera roller som chef och ledare i bagaget. Fröet till passionen för ledarskap, naturen och ett hållbart arbetsliv såddes en gång i tiden när Johan arbetade i den svenska fjällvärlden. Idag, 20 år senare, är Johan ensam i Recreatio, men har ett aktivt samarbete kring temat hållbart arbetsliv genom den Floda-baserade innovationshubben CoCreate och med plattformen InNature arbetar han i sveriges nationalparker med utveckling av individer och grupper.



Är du en Zebraföretagare?


🦓 Zebraföretag kännetecknas av sitt engagemang och skapar nya förutsättningar för världen. Zebror prioriterar hållbarhet och samhällspåverkan med trygg tillväxt och ekonomi istället för snabba pengar, snabba investeringar och snabb tillväxt. Zebror jobbar i flock och samarbetar med andra istället för att konkurrera ut andra. 🤝 Känner du igen dig?

Läs mer om vår Zebra Impact Academy. https://www.foundersloft.se/post/zebr...


Mikrofonden | Coompanion Göteborgsregionen | Founders Loft


Om Founders Loft


Founders Loft är en inkubator och ett co-working community i centrala Göteborg. Våra startups affärsidéer kännetecknas av innovativa och nyskapande lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är en trygg plats där entreprenörer möts, följer sina drömmar och bygger sina bolag - tillsammans mot gemensam framgång. Med 25 års erfarenhet och med en hållbar framtid i sikte stöttar vi er och ert bolag på resan genom att erbjuda en strukturerad process, guida mot finansiering och identifiera de kompetenser som behövs för er fortsatta utveckling. Inga andelskrav, full support och med stor passion. Vi driver för närvarande även Zebra Impact Academy tillsammans med Coompanion Göteborg och Mikrofonden Sverige. Zebra Impact Academy är ett spännande nytt acceleratorprogram som syftar till att skapa bättre möjligheter för företag och entreprenörer med samhällsförändring som deras starkaste drivkraft. Vi arrangerar också Founders Challenge varje år, vilket är en innovationstävling med fokus på de globala målen.





Comments


bottom of page