Founders Loft är ett community och inkubator som sitter i hjärtat Chalmers E-village. Här stöttar och utvecklar vi entreprenörer med mål att skapa bolag som ger nya och bättre förutsättningar för kunden, världen och samhället. Tillsammans hjälper vi varandra mot framgång. Med över 20 års erfarenhet och framtiden i sikte stöttar vi entreprenörer och bolag genom affärsutveckling mot internationell framgång. Inga andelskrav, full support och mycket hjärta.

Founders Loft är ett co-working community och inkubator med kontor i Göteborg för digitala tjänsteföretag där entreprenörer möts, följer sina drömmar och bygger sina bolag. Tillsammans hjälper vi varandra mot framgång. Med över 20 års erfarenhet och framtiden i sikte stöttar vi er och ert bolag på resan. Inga andelskrav, full support och mycket hjärta.

vad vi gör

med erfarenhet & engagemang

Vi utvecklar startups och entreprenörer med idéer som har en digital koppling till kärnverksamheten. Med vår stöttning ges du förutsättningar att skapa ett hållbart företag i världsklass. Du får insikter om dina affärsplaner för att kunna ta bolaget vidare. Tillsammans med våra affärsutvecklare, externa rådgivare och experter samt dina entreprenörskollegor i inkubatorprogrammet ges du och ditt bolag rätt villkor att växa och lyckas.

vi söker dig

som har ambition & unik idé

Vi söker drivna och engagerade entreprenörer som vill ta sina bolag och affärsidéer till nästa nivå tillsammans med oss i vår inkubator. Vi ser att ni har en innovativ digital affärsidé som är skalbar och ha potential att nå en internationell marknad. Ert bolag är yngre än fem år gammalt. För att ansöka vill vi även att ni ska ha verifierat er affärsidé genom exempelvis kontakt med potentiella kunder.

 

vi erbjuder

Vi är en engagerad inkubator som har lång erfarenhet av inkubation. Vi tar inga ägarandelar och kan därför ge er ett opartiskt engagemang. Ditt företag är ditt när du flyttar in och ditt när du flyttar ut, om du själv inte valt att ta in andra delägare. Tillsammans med andra företag och med stöttning från oss och vårt nätverk har våra inkubatorbolag tagit steget från små till stora, från startups till etablerade företag.

Mål med inkubatorsprocessen:

  • En tjänst dina kunder älskar och betalar för.
  • En skalbar affärsmodell.
  • En pitch som kommunicerar ert värdeerbjudande.
  • Ett stort nätverk som givit dig möjligheter till utbildningar, resor, inspirations och kunskapsföreläsningar.
  • Det finns ett hållbart team på plats
  • Det finns ett säkrat kapital för fortsatt utveckling och expansion av bolaget.
  • Det finns en identifierad internationell marknad.
  • Ni befinner er i ett fantastiskt sammanhang av drivna entreprenörer som ni debatt erfarenhet och kontakter med.
  • Det finns en plan för hur ni förblir framgångsrika efter livet i inkubatorn.

Finansiering

Vi vet att det ibland behövs pengar för att ta sin affärsidé vidare, vi hjälper dig att göra detta på bästa sätt. Hos oss har ni möjlighet att söka Vinnova verifieringsmedel som är finansiellt obundet medel.

Co-working Space

I vår co-working space sitter du tillsammans med andra drivna bolag och entreprenörer i fräscha lokaler där ”allt” ingår, du bestämmer själv om du vill hyra flexibel plats, fast plats eller kanske ett helt kontor. 

Nätverk och partners

Founders Loft är en naturlig del av Sveriges innovationssystem och samarbetar tätt med andra inkubatorer. Hos oss finns även attraktiva partnererbjudanden från både nationella och internationella samarbetspartners från. 

w

Community aktiviteter

På Founders Loft blir du en del av en kreativ arbetsmiljö, tillsammans gör vi varandra bättre genom inspirerande föreläsningar, ett VD-nätverk samt after works.

Coachning

Allt handlar om vad du vill och behöver. På Founders Loft får du en dedikerad coach samt tillgång till ett nätverk av externa experter och coacher.

ord från våra bolag

“Founders Loft för mig är ett fräscht och centralt co-working space och community med vass affärsutveckling”

Daniel på Generation Waste

“Ett nätverk av coacher och affärsutvecklare som är kompetenta och som har hjärtat på rätt ställe och vill företagen väl.”

Mårten på Flourish

“Det är väldigt värdefullt att få bolla sina frågor med coacherna på Founders Loft som har hjälpt andra företag med samma eller liknande frågor tidigare.”

Cecilia på Health Makers

redo att ta nästa steg?

Starta resan med oss idag. Allt börjar med ett hej! Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller är nyfiken på hur du och din idé kan växa genom att bli en del av vår inkubator. 

sv_SESwedish