Att bygga hållbara team och att kunna identifiera och rekrytera rätt personer till snabbväxande bolag är avgörande för bolagens framtida tillväxt. Vi är därför glada att annonsera att Founders Loft utökar coachingteamet med Alma Backendal, tidigare rekryterare vid Poolia och Consid.

Varmt välkommen till Founders Loft Alma!
För oss som inte känner dig, vem är du och vad är din bakgrund?
Tusen tack, som jag har längtat! Jag är en 26-åring från Örebro som landade i fina Göteborg till följd av mina studier på Handelshögskolan. Efter min examen i management har jag arbetat 3 år inom HR och rekrytering. Till stor del på Poolia, i en bred roll med rekryteringar inom hela tjänstemannasektorn, samt på Consid där jag fokuserade på internrekrytering inom IT och Tech. Under dessa 3 år formades intresset för att utveckla och bygga organisationer i olika stadier, storlekar och branscher. När jag kom i kontakt med Founders Loft kände jag direkt hur allt föll på plats och sammanfattades i en roll där jag får vara kreativ, utmanas och bredda mina perspektiv. 

Vad kommer dina främsta fokusområden att vara på inkubatorn?
Jag ska ingå i vårt område för Coachning och Affärsutveckling där jag kommer vara i nära samarbete med våra inspirerande entreprenörer och deras verksamheter. Jag kommer även få möjlighet att fokusera på team-utveckling och de utmaningar som kommer med att expandera och utöka interna kompetensområden. Mångfald, jämställdhet och hållbarhetsfrågor i allmänhet ligger mig varmt om hjärtat och jag ser även fram emot att låta detta prägla min roll. 

Vad ser du för utmaningar och möjligheter framöver?
Jag ser stora möjligheter kring att få vara en del i att skapa ett blomstrande näringsliv i Göteborg, där entreprenörsandan frodas och skapar fäste för innovation. Utmaningar och problemlösning motiverar mig, men den största utmaningen som kommer i att arbeta med organisationer och människor är att alla problem är unika, lösningarna lika så. Jag har därför mitt sikte på att låta varje unik utmaning skapa möjlighet för lärdom och utveckling. 

Vad är dina styrkor och med vad tror du att du kan bidra med mest?
Jag hoppas kunna bidra med tankar och idéer kring att bygga framgångsrika team och hur man hittar rätt person till rätt position. Jag är ett engagerat bollplank och jag tycker om forum för dialoger och samtal. Jag hoppas att detta – tillsammans med mina tidigare erfarenheter från att ha arbetat i nära kontakt med allt från globala bolag till startups, inom såväl privat som offentlig sektor – kan bidra med värde i min roll på Founders Loft.

 

 

sv_SESwedish