Founders Loft utökar teamet ytterligare med Manolo Obaya, tidigare Head of Sales på världens näst största fotbollsapp, Forza Football.

Välkommen Manolo! Du har varit hos oss två veckor nu, hur känns allt?
Det känns toppen och mycket spännande! Jag har redan haft en chansen att prata med några av de fantastiska entreprenörerna på Founders Loft och jag är väldigt imponerad! Detta kommer att bli en fantastisk resa för mig personligen och professionellt

För de som inte känner dig – Vem är du?
Jag kommer att försöka sammanfatta mig själv så bra jag kan: Jag är mexikansk, jag har startat och sålt två företag i Mexiko, arbetat i en snabbt växande startup i Sverige och avslutat min MBA i London. Jag talar fem språk. Jag motiveras av att hjälpa människor att lösa alla typer av utmaningar, jag tycker om att läsa Sci-Fi och Fantasy-böcker och framför allt ÄLSKAR jag fotboll och jag ÄLSKAR F.C. Barcelona.

Vad kommer dina fokusområden att vara på Founders Loft?
Jag kommer att fokusera på tre områden. Den första är coaching, där jag ska göra mitt bästa för att hjälpa våra nystartade företag att växa och bli framgångsrika. Det andra fokusområdet kommer att göra Founders Loft till en mer internationell inkubator genom att hitta nya partnerskap som går från kunskapsdelning till platsutbyten över hela världen

Vad ser du för utmaningar och möjligheter framöver?
Jag tror att vi måste fokusera på att skapa möjligheter för företagare att låta dem tänka kreativt om hur man kan bygga hållbara och miljövänliga startups. Utmaningen är att hitta sätt att prioritera investeringspengar för dessa typer av människor och idéer, snarare än att tänka på nästa Uber eller Amazon. Våra företag behöver tänka och agera medvetet om hur vi kan förbättra världen och detta behöver göras med ett internationellt tänkesätt. Founders Loft har möjligheten att erbjuda denna typen av plattform för att stödja bolagen på rätt sätt.

Vad är dina styrkor och vad tror du att du kan bidra med mest?
När det gäller kompetens har jag erfarenhet av affärsutveckling, strategisk planering, marknadsföring, förhandling, stakeholder management och försäljningsprocesser. Jag har haft mina egna företag och har också jobbat i startups vilket gör att jag har en entreprenörsinriktning. Bortsett från alla dessa färdigheter är det min energi och min vilja att hjälpa till och få saker gjorda som jag hoppas kommer att driva oss alla till nästa nivå!

När du inte utvecklar affärerna på dagarna, vad gör du då?
Jag utvecklar företag under natten också! Skämt och sido, jag tittar naturligtvis på fotboll.

 

 

sv_SESwedish