Välkomna att söka till vårt digitala innovationslabb!


Vårt syfte med innovationslabbet är att stötta företag att utveckla metodik för hur intensiv och agil utveckling av tjänster kan genomföras.

Labbet riktar sig mot er företag som:
– Har en innovationsprocess och intresse av en omställningsprocess
– Vill tjänstefiera eller digitalisera er affärsmodell
– Har ett behov av att hitta nya värdeerbjudanden

För att tillgodoräkna er labbets innehåll bör ni ha identifierat en ny idé och varit i kontakt med en potentiell kund för feedback. Denna idé ska ni sedan testa i innovationslabbet. Det ni testar under dagen tar ni tillbaka till er verksamhet och omsätter till handling.

Intresseanmälan här >>

I innovationslabbet kommer ni att praktiskt arbeta med era egna idéer.

  • Praktisk kunskap om Design Thinking, en filosofi och en verktygslåda som möjliggör kreativ problemlösning, utvecklad på Stanford University.
  • Konkreta metoder som på djupet hjälper dig att skapa förståelse för människor som ska ta del av era framtida lösningar, såväl medarbetare som kunder.
  • Kunskap om affärsmodellering och vad som krävs för att skapa en riktning som leder arbetet mot nya affärsmöjligheter.
  • Kunskap om hur du engagerar ditt team och din kund i det fortsatta arbetet.
  • Ett utbildningsmaterial med verktyg att arbeta vidare med.

Utöver Design Thinking arbetar vi med verktygen Sustainable Business Canvas. (Sustainable Business Canvas är ett verktyg framtaget av Stockholm Resilience Center med stöd av Vinnova. Verktyget belyser vikten av en vision och en mission som tar utgångspunkt i hållbarhet. Verktyget hjälper oss att förstå hur kunden och kundens önskningar, tillsammans med teamets möjligheter)

Deltagaravgift: Tack vare extern finansiering kan vi erbjuda deltagande i innovationslabbet för endast 1.500 kr exklusive moms.
Ordinarie deltagaravgift är 15.000 kr exklusive moms. 

Max antal platser: 5 st företag.

Anmäl ditt intresse nu: Mer information skickas till antagna företag. 

Intresseanmälan här >> 

Kontakt för frågor: 
Jessica Oldborn, Business Coach Head of Business Development & Sustainability 
0739 – 83 43 73, Jessica@foundersloft.se

Arrangör:
Founders Loft är ett co-working community och inkubator med kontor i Göteborg. Vi arbetar med digitala tjänsteföretag och har över 20 års erfarenhet. Med framtiden i sikte stöttar vi entreprenörer och bolag genom affärsutveckling mot internationell framgång.

Processledare:
We are Laja är upplevelse- och innovationsbyrån som får människor att utveckla och utvecklas – tillsammans. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör. Med inspiration från Design Thinking skapar vi processer genom vetenskapligt beprövade metoder och verktyg.
___________________________  

Innovationslabbet är en del av TJIVA, den första acceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, som helt fokuserar på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill öka tjänsteinnehållet i sina produkter. Ett samarbete mellan Founders Loft, RISE Research Institutes of Sweden och Johanneberg Science Park som finansieras av Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.
www.tjiva.se

#tjiva #tjänsteinnovation #affärsutveckling #innovationslabb

vgrlogotype2.png

eulogoengvrgb.jpg

 

 

 

sv_SESwedish