Varmt välkomna till Founders Loft, berätta lite kort om ert spännande startup iPantr

Tack snälla! IPantr håller på att utveckla en världsunik, digital lösning för att möjliggöra och förenkla cirkulär produktanvändning av konsumentelektronik. Årligen säljs ca 4 miljoner nya mobiler i Sverige men bara 10-30% återanvänds. I Sverige beräknas 20-25 miljoner mobiltelefoner och ca 10 miljoner bärbara datorer/surfplattor ligga oanvända i hushållen och antalet fortsätter öka. IPantrs 
innovation fokuserar på de behov konsumenter lyfter fram i en marknadsundersökning för att öka återanvändning – Motivation, Trygghet, Tillgänglighet och Ersättning. 

De digitala tjänsterna i iPantrs lösning inspirerar och möjliggör cirkulär produktanvändning 
för konsumenter. Ett digitalt certifikat kopplas till varje produkt och allt integreras med logistik-och transaktionslösningar för att göra cirkulär produktanvändning tryggare och enklare. IPantr görs i nära samarbete med partners från offentlig sektor, fastighetsbolag, akademi och ingenjörsbolag. 

Vilka är ni i teamet bakom iPantr?

Grundarna bakom iPantr är Cecilia, Johan och Michael, som började jobba tillsammans under hösten 2020. Johan och Michael har tidigare drivit bolag tillsammans med fokus på mjukvara inom automotive-branschen och Cecilia har en bred bakgrund som ledare i olika typer av bolag och branscher. 

Vad fick er att söka till Founders Loft?

Vi tror på kraften i att samverka med andra, det blir både bättre och roligare helt enkelt. Att få kontakt med andra startups, ta del av communitykänslan och att få stöd i affärsutvecklingen av en coach är mycket värdefullt för oss. 

sv_SESwedish