För två veckor sedan fick vi tacka av Martin efter närmare tre år hos oss på inkubatorn. Vi passade på att ställa några sista frågor kring åren på Founders Loft och de erfarenheter, utmaningar och lärdomar han bär med sig.  

Hur skulle du beskriva Founders Loft för någon som inte varit i kontakt med oss tidigare?
Jag skulle beskriva Founders Loft som en inkluderande och tillåtande plats där modiga och drivna entreprenörer får utrymme och möjligheter att bygga innovation med sina team. En plats där välmående, community och hållbart entreprenörskap kommer i första hand. Founders Loft erbjuder en gedigen infrastruktur till de bolag som tillhör organisationen för att kunna ge de bästa förutsättningarna för att bolagen ska lyckas.

Vad har varit dina främsta fokusområden på inkubatorn?
När man arbetar i en liten organisation har man många hattar på sig samtidigt och hugga i där det behövs. Lite som ett startup. Jag har coachat bolag, varit delaktig i varumärkesarbetet inkubatorn gjorde i början på 2020 då vi bytte namn från Framtidens Företag till Founders Loft. Jag har ansvarat för att hålla ihop vårt community av fantastiska bolag samt att marknadsföra vår organisation. Utöver detta har jag även varit ansvarig för att screena de affärsidéer och ansökningar som kommit till inkubatorn vilket också är en av de roligaste arbetsuppgifterna. Man slutar aldrig förvånas över människors kreativitet, engagemang och driv.

Vad har inkubatorn skapat för utmaningar och möjligheter för dig i din roll? 
Jag har fått utrymme att växa i mitt coachande, blivit utbildad i hållbart entreprenörskap och vikten av att bygga bärkraftiga team. Founders Loft har öppnat upp en arena av underbara människor jag fått träffa och följa varje dag.

Ibland är det bästa tipset till en entreprenör att de bör pivotera eller helt lägga ner sin affärsidé när man har testat tillräckligt länge och ser att det inte kommer lyckas. Det kan kännas utmanande att vara budbärare av det budskapet då man också bygger relation med entreprenörerna och de blir som ens kollegor.

Vad har varit roligast med ditt jobb?
Det absolut roligast med arbetet har helt klart varit att få vara en del av entreprenörernas spännande resor i bolagen. Att få fira framgångar tillsammans och att stötta när det går trögt. Det har också känts väldigt meningsfullt att få arbeta med bolag som ska blomma ut till hållbara tillväxtbolag och generera arbetstillfällen i Sverige.
Det har också såklart varit en ynnest att få ha sådana härliga kollegor som Jessica, Manolo, Alma och Malin.

Vad är ditt bästa tips till framtida entreprenörer?
Tro på det du gör. Ha tålamod och uthållighet. Var lyhörd och lyssna in behoven. Bjud in dina potentiella kunder att forma tjänsten/produkten. Ge kunderna/användarna vad de vill ha, inte vad du tror de vill ha.

& framför allt – sälj: Hundra knack, tio snack, ett tack. Samt marknadsföring: syns du inte så finns du inte. Tänk på att du som entreprenör är en vandrande reklampelare för ditt bolag och använd sociala medier för att nå ut med din produkt/tjänst. Du ska vara top of mind när dina kunder/användare letar efter lösningar på sitt problem.

Vad är nästa steg för dig?
Nu går jag vidare till ett startup i Göteborg, Emollivet. Där kommer jag arbeta tillsammans med tre grymt duktiga bolagsbyggare; Stina Linge, Alexandra Kettil och Linnea Lindau. Jag kliver på som person nummer fyra i teamet och blir Head of eCommerce. E-handel är något jag brinner för och som jag även arbetat med vid sidan av från Founders Loft i mitt egna bolag sedan fyra år tillbaka.
Jag kommer att sakna inkubatorn väldigt mycket men känner mig också  taggad att sitta på andra sidan bordet, komma in i hetluften och skapa värde för våra kunder på riktigt.

Tack för denna gången. Ni hittar mig här.

 

 

sv_SESwedish